Slut på årets vinter och längdskidåkning?

Vädret de senaste dagarna här i Stockholm verkar signalera att vintern i huvudstaden är över för denna gång. Vintersäsongen här blev bara cirka tre-fyra veckor! Jag som verkligen hade sett fram emot att åka längdskidor och att få jobba med min teknik i längdspåret (jag har utvecklingspotential på det området kan man lugnt säga). Jag var väldigt entusiastisk när jag plockade fram skidorna från källarförrådet och fixade ett ”vallabord” i vardagsrummet mellan två stolar och hade min egen vallabod framför Vinterstudion på SVT. Jag hann åka tre gånger innan snön smälte bort… Men jag får vara glad för det, lite är bättre än ingenting. Skidorna får nu åka ner i källaren igen och vänta på nästa chans till snö.

Mina tre pass körde jag på Stadion här i Stockholm. Smidigt på det sättet att det är lätt att ta sig dit med tunnelbanan. När jag åkte var spåren jättefina och det var lagom mycket folk, jag behövde alltså inte trängas. Eftersom att spåren går runt på en löparbana, ett varv är därmed 400 meter, så blir det lätt lite enformigt i längden. Jag löste det genom att lyssna på musik medans jag åkte, plus att jag tänkte mycket på tekniken vilket gör att det inte känns så enformigt. Just för teknikträning var det en bra runda, kort och enkel.

Jag tycker att det är toppen att staden gör det möjligt att åka längdskidor mitt i stan, det är verkligen uppskattat att det är bra omskött och lättillgängligt för många. Lite kul också att åka på en historisk plats som Stadion. På bilden nedan går det att skymta en liten kulle uppbyggd av packad snö. Så det är inte helt platt utan det blir en liten uppförs- och nedförsbacke på varje varv. Tummen upp till de som fixat och donat med detta!

Skidspår Stadion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *