Intervaller 4×4 minuter

Intervaller stod på dagens träningschema för mig idag. Det småduggade i princip hela dagen men jag lyckade precis pricka in den enda timmen som det var uppehåll. Så jag lyckades fånga några svaga solglimtar innan solen försvann helt. Jag bestämde mig för att lägga upp mitt pass såhär:

  • Lugn jogg i cirka 7-10 minuter.
  • Några dynamiska uppvärmningsövningar.
  • Tre löpskolningsövningar.
  • Intervaller!
  • Nerjoggning hem.

Jag körde 4 x 4 intervaller. Det var några dagar sedan jag sprang sist så jag valde att fokusera ganska mycket på tekniken och på att hålla ett jämnt tempo. Jag pressade inte upp tempot så mycket som jag skulle kunna göra, det får bli en annan gång. Eftersom att jag har mycket att jobba med när det kommer till tekniken vill jag försöka hålla de tips och nycklar som jag har fått aktuella. Annars riskerar jag att snabbt glömma bort det.

Intervaller årstaviken

Barmark som underlag på dagens intervallpass., snön har helt smält bort.

Känslan under passet var sådär. Jag kände inte att jag kunde trycka på helt, jag hade inte nån speed i benen. Kanske är kroppen inte helt på topp efter min dunderförkylning för någon vecka sen. Kanske tar längre tid än vad man tror att bli helt hundra igen? Dessutom kände jag tyvärr av både högra hälen och vänstra knät. Hälen kändes i början men jag tänkte inte på den när jag väl kommit igång lite mer. Knät däremot började göra ont halvvägs, efter två intervaller kände jag av det och sen blev det bara värre. Nu har jag dragits med det där fram och tillbaka i ett bra tag.  Första gången var efter att jag sprungit Hässelbyloppet hösten 2014. Då fick jag rejält ont efteråt, hade ont när jag gick i flera dagar efteråt. Sen kände jag inte av det på bra länge, tror att nästa gång var när jag sprang Vildsvinet i april 2015. Då gjorde det ont det sista kilometrarna och sen samma sak, ont i några dagar efteråt. Efter det kan jag faktiskt inte minnas att jag känt av det särskilt mycket. Men sen årskiftet har jag fått ont två-tre gånger redan..

Utsikt över Årstaviken under intervallerna

Utsikt över Årstaviken under intervallerna. Solen kikade fram lite grann bakom molnen.

Jaja, jag får fundera på det senare. Nu blir det semla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *