Bild

Långpass på en vanlig onsdag

Långpass (med mina mått mätt) stod på dagens schema. Det blev en tur där jag tog mig runt Årstaviken med en och annan avstickare, bl.a. upp på en ”topp” med fin utsikt över staden och bort mot Danvikstull. Vädret var så himla bra, soligt och fint. Jag hade en podd i öronen som fick tiden att rinna iväg.

Distanspass har jag kört länge, men det var först i höstas som jag testade det här med långpass. Hur långt ett långpass ska vara är individuellt tycker jag. För mig handlar det om springa längre distanser än vad jag är van vid, dra ner tempot för att orka och träna kroppen på att arbeta längre tid. En dag som idag tycker jag att det är väldigt härligt att springa den här typen av pass. Men det är inte en självklarhet, jag har ofta tyckt att det är tråkigt att springa så det är lite ironiskt att jag börjar fastna för just långpass. Jag tror att det beror på att jag än så länge upplever det som kravlöst, jag strutar i fart och tider, och lite mer som en upplevelse. De pass jag sprang i höstas var trailpass på nya stigar vilket gör det hela mer som en upptäcksfärd. Jag tog en sväng upp i skogen för att checka läget, men det var så isigt så jag vågade inte springa där. Antar att trailpassen får vänta ett tag till…

Kolonistugor vid Årstaviken

Klättring på långpass

Utsikt under långpass

På väg över till Liljeholmen under långpass

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *