Magasin III och improvisationsteater

Helgen som var innehöll för min del mer kultur än träning. Det hör inte till vanligheterna men det var roliga upplevelser i form av improvisationsteater och Magasin III.

I fredags var vi på improvisationsteater, en föreställning på engelska som heter Lost in translation och som spelas nu på Boulevardteatern. Det var första gången jag var på improvisationsteater och det var riktigt kul. Skådespelarna var verkligen duktiga, jag kan bara tänka mig hur svårt det måste vara att improvisera hela tiden. Första delen av showen fokuserade på hur det är att som utlänning leva i Sverige. Publiken var väldigt internationell med imponerande geografisk spridning. Att skoja med svenska egenheter är tacksamt och kul, exempelvis kom svenskars känslor kring köande upp. Publiken är involverad i föreställningen på olika sätt vilket jag tyckte var roligt. Improvisationsteater är mer interaktivt än ”vanlig” teater.

Lördagen bjöd på ett besök till Magasin III och vernissage av Christine Ödlunds utställning Aether & Einstein.

”Ödlunds konstnärliga praktik omfattar olika medier som teckning, måleri, skulptur, animationer, installationer med levande växter, och elektroakustisk musik, bland annat. Många av hennes arbeten befinner sig i utkanten av våra sinnens begränsning och ger form åt fenomen som vanligtvis inte kan ses av blotta ögat eller ens genom det vetenskapliga mikroskopet. Hennes verk tar sitt ursprung i fält såsom teosofi, synestesi och naturvetenskap.Exempelvis har hon spenderat tid på KTH:s institution för ekologisk kemi där hon undersökt hur växter kommunicerar med varandra. Tidigare har hon framförallt varit inriktad på brännässlors kommunikation och i den här utställningen utvidgas undersökningen av sensoriska reaktioner till ett flertal andra växtarter.” – Magasin III:s beskrivning av Ödlunds verk.

Jag gillade utställningen, men jag kan inte riktigt sätta ord på exakt vad jag tyckte om. Jag tror att jag drogs till kopplingen till naturen och att det kändes nästan rofyllt att betrakta vissa verk. Jag fascinerades också av t.ex. brännässlor som skickar ut kemiska signaler. Kanske är det för att världen ser ut som den gör just nu som gör att någonting sånt här berör. En påminnelse om att vi människor är en del av natur, av någonting organiskt och ursprungligt, trots att vi nästintill förnekar det idag. Vi lever avskilda från naturen och förstör vår planet på flera sätt.

Utställningen visas på Magasin III under 2016, med uppehåll under sommaren, och jag kan absolut rekommendera ett besök.

Från Christine Ödlunds utställning Aether & Einstein på Magasin III

Från Christine Ödlunds utställning Aether & Einstein på Magasin III

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *