Nya badmintonracketar, Yonex Arc Saber 7

Igår var jag och hämtade upp mina nya badmintonracketar som jag beställt, Yonex Arc Saber 7. Äntligen har jag nya! Egentligen borde jag ha köpt nya racketar för länge sen, men så länge de gamla har funkat så har det helt enkelt inte blivit av. Antagligen för att jag tycker att det är svårt att att välja ett nytt. Men sen gick båda mina gamla sönder i ramen, den ena innan jul och det andra nu i januari, och då hade jag inte nåt val längre. Jag kunde inte skjuta upp det mer och var tvungen att bestämma mig. Varför de gick sönder är en bra fråga, det var riktigt surt eftersom att båda gångerna det hände hade jag precis hämtat dem från omsträngning. De var alltså helt nysträngade. Troligtvis var det nån spricka i ramen som tillslut gjorde att ramen gick sönder, det var trots allt racketar med några år på nacken. Jag hade också nyligen börjat stränga lite hårdare och jag tror att det kan ha bidragit till det också, de klarade inte riktigt den ökade belastningen. Jag kan tycka att de ska klara av den lilla höjningen. Men som sagt, de hade några år på nacken.

Nu blir det istället Arc Saber 7! Det känns lite nervös för jag har nämligen inte kunnat provspela innan jag köpte. Jag testade mig igenom ett gäng racketar varav inget kändes klockrent. Sen provspelade jag ett racket som jag förstått liknar 7:an lite, men är en modell med lite mer flex. Det kändes helt okej, men lite det var lite för mjukt, dvs. lite för mycket flex. Jag har tidigare spelat med racketar med ganska mycket flex och jag har ibland känt att de är lite ”mesiga” i vissa situationer. Därför ville jag ha ett lite mer styvt racket utan att ha ett som är för stifft, för det gillar jag inte, eller för topptungt för den delen för det gillar jag inte heller. Utifrån de kraven så passar Arc Saber 7, som har mediumflex och even balance, bra. Efter att ha frågat runt lite så fick jag intrycket att många är nöjda med Arc Saber 7. Så jag slog till! Nu ska de bara preppas, strängas om och ny linda, och sen är jag redo att köra!

Badmintonracket Yonex Arc Saber 7

Yonex Arc Saber 7. Vit och grå/silvrig design med inslag av rött. Inte helt chockrosa som ett ”dam/tjejracket” jag testade…

One thought on “Nya badmintonracketar, Yonex Arc Saber 7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *