Stora listan till världen

Sara Rönne hade den här listan på sin blogg och jag blev inspirerad att hänga på. Den här tiden på året, när solen börjar komma tillbaka, känns det lättare och roligare att blicka framåt och drömma lite. Listan får bli startskottet för det!

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor?

Skärgården här i Stockholm är ju ett ultimat utflyktsmål. Vackert med mycket att upptäcka.

Var vill du helst möta våren?

På en bergsknalle i skogen med ett vårskrik, som Ronja Rövardotter.

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?

Definitivt Paris! Jag har den senaste tiden blivit så sugen på att åka till staden där jag bodde för några år sedan och köra några favoriter i repris. Skippa det allra turistigaste och bara njuta av staden. London är ju ett klassiskt weekendresemål som jag gillar skarpt. Jag har varit där ett par gånger, men det är en sån stad som man kan återvända till flera gånger och ändå upptäcka nya saker. Prag har jag hört väldigt mycket bra om och gärna vill åka till, skadar ju inte att ha en kompis som har bott där några år och som kan ge en de bästa tipsen. Jag klämmer även in en liten bubblare här, Barcelona. Jag har aldrig varit där, men jag tror jag skulle gilla mixen av värmen, vattnen, staden och maten. Madrid föll ju mig i smaken, men jag saknade vatten i den hettan som var då, så jag tänker mig att Barcelona kan vara en fullträff.

Ditt bästa sommarställe i Sverige?

Stockholms skärgård är svårslaget!

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, var skulle du vilja åka då?

Jag vill gärna åka till storslagna Norge! Det verkar finnas så himla många fina platser där, men eftersom en kompis nyligen skickade bilder på fina Senja så säger jag det.

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?

Haha, jag har precis läst ”Expeditionen: min kärlekshistoria” av Bea Uusma och Nordpolen känns som en fascinerande plats. Så avlägset och isolerat, en frusen värld som jag tror kan överraska. Att få se en vild isbjörn i sitt rätta element (på lagom avstånd) vore ju också häftigt.

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – var skulle du åka?

Då skulle jag ta med mig en vän och göra någonting spontant, åka nånstans som jag är sugen på just där och då. Eller spara dem till den där eventuella resan till Nordpolen för den är inte billig..

Var finns paradisstranden?

Har inte hittat den än..

Var skulle du helst åka med din bästa vän?

Till Frankrike och göra en roadtripp.

…och var vill du åka med din partner?

Överallt, men en riktig paradisö vore härligt och kanske hitta den där paradisstranden.

Var skulle du helst vilja äventyra?

Just nu är jag rätt inne på att äventyra i Sverige, paddla, vandra och springa. Men såg också en löpresa där man skulle springa runt Mont Blanc i Frankrike vilket såg fantastiskt vacker ut.

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomlands, var skulle du helst vilja åka tillbaka?

Som sagt så har jag nu en längtan tillbaka till La France!

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?

Just nu har jag inga resor inplanerade, förutom några mindre utflykter i Sverige, bla.a Bollnäs. Men som så ofta blir det inga naturupplevelser direkt utan insidan på en idrottshall.

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?

Sedan jag läste om loppet Höga Kusten Trail har jag varit sugen på att ge mig på att springa någon del av, eller hela sträckan. Men kanske inte i formen av ett lopp utan i min egen takt när det passar mig. Släkten har dessutom sommarställe utanför Härnösand, dit vi åker varje år och det vore kul att utforska omgivningarna. Norrsken i Abisko har jag också klurat på eller vandra en del av Kungsleden där uppe.  Eftersom södra Sverige är outforskade marker för mig och jag har hört att Österlen på sommaren är fantastiskt fint så säger jag Österlen också.

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?

Peru med Machu Picchu, Japan och den där namnlösa paradisön någonstans i världen.

Grillning i Skärgården

Fin sommarkväll i Stockholms skärgård för något år sedan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *