Supergoda nutella cookies!

Igår var det tydligen World Nutella Day, en dag när vi ska fira Nutellan. Därför tänkte jag tipsa om nutella cookies! Det finns många sådana här dagar, kladdkakans dag, kanelbullens dag och så vidare. Listan kan göras lång. För en som mig som gillar att baka och att äta bakat, så är en ”högtidsdag” en bra ursäkt att svänga ihop någonting gott. Men egentligen är jag inte så mycket för en dag som exempelvis Nutelladagen som syftar till att marknadsföra en viss produkt från ett visst märke, det känns bara som en PR-grej. Men eftersom jag nyligen testade ett recept på nutella cookies som blev supergott så tänkte jag tipsa om det.

Receptet kommer från en tjej som verkar göra många väldigt goda grejer! Jag ändrade lite i receptet, jag skippade flingsaltet och tog dumle istället för att göra egen kola. Ursprungsreceptet på engelska finns här, där finns det också en liten instruktionsfilm att titta på, tips om du känner dig osäker på något av stegen. Nedan har jag översatt och ändrat lite utifrån hur jag gjorde mina nutella cookies . Jag hade stor nytta av min matvåg som jag fick i födelsedagspresent förra året.

Nutella cookies

Nutella cookies in the making

Ingredienser
110 gram smör
350 gram farinsocker
55 gram kakao
2 ägg
¼ matsked salt
¾ matsked bakpulver
250 gram mjöl
100 gram ljusa eller mörka chocolate chips, på min ica hette det chokladknappar
Nutella
Dumle eller nåt annat som du gillar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull på spisen. Ta av från värmen och tillsätt farinsocker och äggen. Tillsätt sedan kakao, salt och bakpulver och rör om tills det är väl blandat. Tillsätt mjölet och rör om tills det inte är några mjölfläckar kvar. Rör till sist i chokladknapparna.
3. Ta ungefär en rågad matsked av degen lägg på plåten och gör en fördjupning i mitten med ditt finger. Fyll hålet med nutella och lägg på en dumle. Ta en till bit av degen som du plattar ut till en rundel och sedan lägger över din fyllda bit av deg och försegla kanterna. Fortsätt tills degen är slut.
4. Grädde i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
5. Njut av dina nygräddade nutella cookies!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *