Bild

Vinterlöpning när den är som bäst

Vinter verkar ha gjort en liten comeback här i Stockholm. Det har fallit lite snö och termometern visar på minusgrader. Gårdagens löprunda var riktigt mysig vinterlöpning. Jag  tog det rätt lugnt och höll ett behagligt tempo medan jag bara försökte insupa omgivningarna och njuta. Vädret var så där härligt som det bara kan vara den här tiden på året. Solen sken, ett par minusgrader och klar och ren luft. Vinterlöpning när den är som bäst!

Jag var inte ensam om att vilja vara ute i det fina vädret. En sån här dag får man vara beredd på att sicksacka sig fram mellan löpare, cyklister, lördagsflanerare, barnvagnar och hundar. Till och med korvgubben som brukar stå längs med promenadstråket när vädret tillåter var igång igen och stod där och krängde korv och fika.

En sån här dag vill jag bara vara ute och ta in stämningen. Känna solens strålar i ansikten, känna vårkänslorna som börjar anas, känna att nu är det bra. Bara springa i ett tempo som känns skönt och rätt just där och då. Bara springa utan några krav på tider eller distanser. Bara springa för att det är kul.

Fin vinterlöpning i Årstaviken

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *